EXCEL

Ivco
Divízny generál
Príspevky: 7503
Dátum registrácie: St, 12. Mar 2008, 18:21
Bydlisko: Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

EXCEL

Príspevok od užívateľa Ivco » Ut, 31. Jan 2012, 16:10

potrebujem aby mi excel vytlačil riadky milimeter vysoké.
vychádzal som z tohoto súboru : Paralaxa.xlsx: je v hangari v mojom adresari.

riadky sa daju nastavovat v pixeloch alebo v cislach: napríklad 3 je 4 pixele.
aj ked to menim na 2,75 alebo na 3,25 ti je najmensie rozmedie co sa da puživať tak mi to nevytlačí v milimetroch.
2,75 je malo a 3 je vela. alebo tak.

aj ked som skusal meniť velkosť tlače trebars 100% alebo 99% alebo 101% a tak vselijako ani raz to nepasovalo.

dalsia moznost je ze tlaciaren nesedí tak ako by mala pomerom s programom.

alebo da sa to nejako?

skratka aby to co spravim na obrazovke v riadkoch sedelo milimetrovo po vytlačení.
potrebujem spraviť takéto:
Prílohy
paraxa.jpg
www.letkatriduby.sk
TriDuby_Ivco

Užívateľov profilový obrázok
Hvosco
Divízny generál
Príspevky: 5241
Dátum registrácie: Ne, 16. Mar 2008, 14:39
Bydlisko: Humenné

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Hvosco » Ut, 31. Jan 2012, 16:17

urob to v Coreli
ano

Užívateľov profilový obrázok
PP06
Podporučík
Príspevky: 546
Dátum registrácie: Št, 13. Mar 2008, 18:50
Bydlisko: Stará Turá
Kontaktovať užívateľa:

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa PP06 » Ut, 31. Jan 2012, 16:20

skus v nadstaveniach pohladat ci sa neda nadefinovat iny krok toho posuvania riadkov, mozno sa to da zmenit ztych 0,25 na menej.

Ivco
Divízny generál
Príspevky: 7503
Dátum registrácie: St, 12. Mar 2008, 18:21
Bydlisko: Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Ivco » Ut, 31. Jan 2012, 16:30

no da sa. dju sa použivat cisla v rozmedzí: 2,0. 2,25. 2,50. 2,75. 3,0 3,25. 3,50. 3,75. 4,0. atď.

ale ani jedno nepasuje po vatlačení na milimetre.
www.letkatriduby.sk
TriDuby_Ivco

Užívateľov profilový obrázok
Hvosco
Divízny generál
Príspevky: 5241
Dátum registrácie: Ne, 16. Mar 2008, 14:39
Bydlisko: Humenné

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Hvosco » Ut, 31. Jan 2012, 16:32

Ivan. Corel to zvladne. Je to vektorová grafika, kde nastavíš mm a moze si pohodlne nakreslit stupnicu
ano

Užívateľov profilový obrázok
Sidewinder
Brigádny generál
Príspevky: 3906
Dátum registrácie: Ne, 16. Mar 2008, 10:04
Bydlisko: rodeny dedincan z Toporca
Kontaktovať užívateľa:

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Sidewinder » Ut, 31. Jan 2012, 16:39

Ivco nato ti treba soft ktory pracuje s presnymi mierami ako su rozne CAD programy alebo uz spominany corel. Na toto v exceli alebo worde proste zabudni.
Ak chces mozme vecer pokecat o tom vysvetlis ako, a ja ti to nakresli poslem v pdf.. pustis doma do tlaciarne a mas to presne.
ja ti to urobim v autocade na stotiny presne.. (ako presne to vytlaci tlaciaren to uz nefiem..) ale myslim, ze na desatiny presne v pohode.
Když se ocitnete ve férovém souboji, asi jste neco dost podelali.

Ivco
Divízny generál
Príspevky: 7503
Dátum registrácie: St, 12. Mar 2008, 18:21
Bydlisko: Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Ivco » Ut, 31. Jan 2012, 16:51

vdaka za rady.
ano este tam bude urcite aj to ako presne dokaže tlačiť nasa lacná tlaciaren.

Majo na dialku sa to neda lebo tie ciarky stupnice nepasuju na presné milimetre.
takže aj tak by to slo na viac pokusov.

urobil som to tak že som to tlacil a primeriaval az kym mi to nesadlo.
da sa to rovnako presne - nepresne ako ked to mam na kolese poznacene rukou.

corel som raz davno mal. mozno ho este skusim.

vdaka za rady. uz mi to pasuje. :f:
www.letkatriduby.sk
TriDuby_Ivco

Užívateľov profilový obrázok
Hvosco
Divízny generál
Príspevky: 5241
Dátum registrácie: Ne, 16. Mar 2008, 14:39
Bydlisko: Humenné

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Hvosco » Pi, 17. Feb 2012, 21:06

=SMALL((B2:B27="SKONTROLUJ")*(A2:A27);ŘÁDEK(NEPŘÍMÝ.ODKAZ("A"& POČET(A2:A27)-SUMA((B2:B27="SKONTROLUJ")*(1))+1 & ":a" & POČET(A2:A27))))

poézia! :D
ano

Ivco
Divízny generál
Príspevky: 7503
Dátum registrácie: St, 12. Mar 2008, 18:21
Bydlisko: Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Ivco » Pi, 17. Feb 2012, 22:06

T0104 (0,8);
G92 S1600;
G96 S170 M64;
GO x148,6 Z5;
G1 Z-9,7 FO,23;
a.t.d...........
:? :shock: :nj:
www.letkatriduby.sk
TriDuby_Ivco

Užívateľov profilový obrázok
Hvosco
Divízny generál
Príspevky: 5241
Dátum registrácie: Ne, 16. Mar 2008, 14:39
Bydlisko: Humenné

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Hvosco » Pi, 17. Feb 2012, 22:21

stravil som krasny večer. Len ja, Excel, Accept a Tublatanka z roku 1985. Zostrojil som užitočný vyhodnocovací modul chodu strojov. Bilančne som sa ukojil, možem ísť spať :jee:
ano

Ivco
Divízny generál
Príspevky: 7503
Dátum registrácie: St, 12. Mar 2008, 18:21
Bydlisko: Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Ivco » Pi, 17. Feb 2012, 22:27

drž sa hesla: čím viac robíš, tým viac zarobíš.
www.letkatriduby.sk
TriDuby_Ivco

Užívateľov profilový obrázok
Hvosco
Divízny generál
Príspevky: 5241
Dátum registrácie: Ne, 16. Mar 2008, 14:39
Bydlisko: Humenné

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Hvosco » Pi, 17. Feb 2012, 22:28

čiastťočne ano, čiastočne nie. ale pokial to baví, tak je to ono :wink:
ano

Hardy
Brigádny generál
Príspevky: 2692
Dátum registrácie: So, 03. Jan 2009, 19:38
Bydlisko: Bojnice
Kontaktovať užívateľa:

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Hardy » St, 29. Feb 2012, 06:27

A zase tu mám dve neznáme, chvala bohu v dvoch rovniciach, ale:
  • 1.
    dá sa bunke priradiť tvar, alebo obrázok, aby po dosadení do vzorca "=VLOOKUP(A1;B1:C2;2;FALSE)" bola výsledkom bunka s vloženým tvarom, alebo obrázkom?
    2.
    mám vytvorený zoznam, ktorý otváram cez overenie údajov v rolovacom menu. Rád by som, aby pri otvorení zoznamu a prejdení myšou na jednotlivú položku zoznamu sa mi objavil komentár k jednotlivej polože.
No a včul bodzte múdri.

Užívateľov profilový obrázok
Hvosco
Divízny generál
Príspevky: 5241
Dátum registrácie: Ne, 16. Mar 2008, 14:39
Bydlisko: Humenné

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Hvosco » Št, 01. Mar 2012, 21:48

Pali. Neviem takto narýchlo, bo mam kvantum roboty :( . Ale skus mrknut tu: http://www.pc-help.cz/viewforum.php?f=3 ... e69bc134fa Je tam kopa napadov. Najlepsie bude, ked rovno popises svoj problém (vo svojej novej teme) a prilozis subor. Tam je kvantum maniakov, co ti pomozu. Mne poradili do 1 dna
ano

Hardy
Brigádny generál
Príspevky: 2692
Dátum registrácie: So, 03. Jan 2009, 19:38
Bydlisko: Bojnice
Kontaktovať užívateľa:

Re: EXCEL

Príspevok od užívateľa Hardy » Pi, 02. Mar 2012, 04:56

vďaka, ja som skúšal porada.sk, ale tam im to neják nešlo.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný